Afscheidshuis

Sinds 2006 had Het Afscheidshuis aan de Binnenweg 13 in Twello een unieke plek ingenomen. In Het Afscheidshuis konden mensen in een sfeervolle, huiselijke ambiance afscheid nemen van hun dierbare overledene.

Ook werden hier condoleances gehouden en ook waren er afscheidsdiensten in kleine en besloten kring tot 45 personen mogelijk.

Er was ruim gelegenheid om op rouwbezoek te gaan, maar het was niet mogelijk zonder afspraak op bezoek te gaan. Dit kon niet, omdat er vaak meerder mensen tegelijk lagen opgebaard. Hierdoor moesten wij bezoektijden hanteren. Om mensen toch het gevoel te geven dat zij de ruimte hadden, planden wij bezoeken van 2 uur.

Toen half november de opening plaatsvond van ons afscheidscentrum aan de Piet Heinstraat schepte dit ruimte om opnieuw naar de mogelijkheden van Het Afscheidshuis aan de Binnenweg 13 te kijken.

Toen is besloten om families, die wij begeleiden, nog steeds de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van Het Afscheidshuis als opbaarlocatie. De overledene kan daar worden opgebaard en naasten krijgen dan de sleutel zodat zij 24 uur per dag op bezoek kunnen gaan. Voor grotere families kan dit prettig zijn omdat Het Afscheidshuis groter is dan een 24-uurskamer in ons afscheidscentrum.

Het is alleen niet meer mogelijk om een condoleance te houden in Het Afscheidshuis. Kleine besloten bijeenkomsten zijn nog wel mogelijk maar tot maximaal 25 personen.

Daarnaast zal Het Afscheidshuis gebruikt worden voor kleine bijeenkomsten rondom rouw, spiritualiteit en bezinning.