Joyce de Vries

Mijn naam is Joyce de Vries en ik ben in 1987 geboren in Apeldoorn.

Vanaf 2009 ben ik werkzaam bij Hemmes Uitvaartzorg. Eerst alleen in de functies van gastdame in Het Afscheidshuis en administratief medewerkster.

Na enige tijd voelde ik steeds meer de behoefte om meer te leren van het uitvaartvak. In mijn werk als gastdame merkte ik al hoe bijzonder het is om een bijdrage te mogen leveren aan een persoonlijk  afscheid. Daarom startte ik in september 2011 met de opleiding tot uitvaartverzorger welke ik in april 2013 met goed gevolg heb afgerond.

Tijdens mijn stageperiode en opleiding merkte ik dat het geven van de laatste zorg aan een overledene mij erg aansprak. Vooral het samen met de nabestaande die laatste zorg geven geeft een bijzonder en warm gevoel. Voor nabestaande die zelf de laatste zorg willen geven of helpen is het vaak een emotioneel, maar ook een intiem moment. Samen zorgen voor een mooie opbaring als voorbereiding op het afscheid dat gaat komen. Dat te mogen doen of daarbij te helpen ervaar ik als iets heel waardevols.

In 2012 heb ik de opleiding ‘piëteitsvolle verzorging van overledene’ gevolgd en afgerond. Naast mijn werk als uitvaartverzorger word ik daarom ook vaak ingeschakeld om de overledene te verzorgen of de nabestaanden hierin te begeleiden.

Het mooiste aan werken bij Hemmes Uitvaartzorg vind ik de diversiteit in mijn functies. Op verschillende momenten iets kunnen doen voor nabestaanden, zowel voor de schermen als achter de schermen.  Ik hoop dat ik dit werk nog lang mag doen en nabestaande mag begeleiden in het moeilijke maar ook intieme proces van rouw.